Bijstandsuitkering fraude

Voordat je een bijstandsuitkering gaat aanvragen moet je jezelf afvragen of je geen kans hebt dat je fraude gaat plegen. Je zal dus je administratie goed op orde moeten hebben. Iedereen die te weinig inkomen heeft om van te kunnen leven heeft de mogelijkheid om een bijstandsuitkering aan te vragen. Je zal je dus moeten vergewissen dat je tijdens het aanvragen van een bijstandsuitkering alle inkomsten en vermogen opgeeft om fraude te voorkomen. De bijstandsuitkering dient ervoor om de periode tussen het stoppen met de ene baan en het zoeken naar een volgende baan te overbruggen.Als je een bijstandsuitkering hebt, heb je geen recht op een andere uitkering zoals bijvoorbeeld een WW of een arbeidsgeschiktheiduitkering. Dus als je wel een andere uitkering ontvangt en je ontvangt daarnaast een bijstandsuitkering, dan pleeg je dus fraude.
Meer weten over de eisen van een bijstandsuitkering.

Fraude wordt keihard aangepakt!

Je bent verplicht alle informatie die betrekking hebben op je bijstandsuitkering bij het aanvragen te overleggen. Doe je dat niet, dan pleeg je al fraude! Zelfs al heeft de informatie geen invloed op de hoogte of de rechtmatigheid van de uitkering, dan nog staat de gemeente in zijn recht de bijstandsuitkering te stoppen. Hierbij kun je al beschuldigd worden van fraude. Gemeenten zijn bezig de controles op te voeren en hierbij wordt fraude keihard aangepakt. Je kan dus zomaar je bijstandsuitkering verliezen. Ook kan het zijn dat de gemeente inlichtingen bij je opvraagt, zolang je die informatie niet overhandigd kan de gemeente de bijstandsuitkering (tijdelijk) stoppen.

Fraude wordt vaker opgespoort!

Heb jij een bijstandsuitkering en je pleegt fraude? Dan heb je steeds meer kans tegen de lamp te lopen. Gemeenten ontdekken steeds vaker bijstandsfraude dan enkele jaren geleden. De oorzaak is dat er meer controles plaatsvinden en dat er steeds meer verklikkers fraude met de bijstandsuitkering doorgeven.

Cruise review